Gott Nytt År!

Nu åker jag om någon timme till Terry och sover där och imorgon drar vi till The Pocanoes för en skitrip och nyårsfirande. Om man vill messa mig eller ringa och önska mig ett gott nytt år? Ja då skickar man det till antingen mitt vanliga nr eller mitt amerikanska nr 484-889-8229. För det sistnämnda nr måste man nog knappa in USAs riktnr eller något som jag inte har någon aning om så om man nu är så jäkla sugen på att messa det så får man lista ut det själv. Puss på er och ett riktigt gott nytt år säger vi här ifrån Coatesville!

Packlista

Vaknade upp och insåg att jag var själv och det är ju så jäkla skönt. Har druckit massor med koppar av kaffe, ätit frukost i form av en banan, hårt tunnbröd, ett äpple och ett körsbär, har duschat, kollat klart på 1st season av 7th Heaven, skrivit en lista över saker jag ska packa för vår skidresa som går av stapeln imorgon och nu kollar jag på Humor från Tv4 (hur kul som helst!!).

Ibland är det lite svårt att skriva på svenska när man egentligen tänker på engelska..


Bilder

Christmas Day:

   
   

Min karl *kärlek*:

 

När får det vara nog?

Jag tror att jag är inne i en gråta-hela-tiden-period. Kan knappt hålla tårarna tillbaka alls nuförtiden. Inte hjälpte det att gå och kolla på finaste och sorgligaste filmen Marley and Me (filmad här där jag bor) nu på kvällen heller. Undrar om det verkligen ska vara såhär. Om man ska behöva känna så som man gör i 6 långa månader till bara för att inte såra någon annan..

Allt är bra, BARA bra..

Förlåt - att vara ledig och ha jullov tar upp på tok för mycket av min tid. Men vi kör en snabb review över de senaste dagarna, på Christmas Day blev det mycket fina och oväntade presenter både här hemma och hos mina värdmorföräldrar och mycket mat, igår tog jag det lugnt i pjyamasen hela dagen och kollade på 7th heaven och på kvällen gick jag och Ellis på bio och såg The Curious Case of Benjamin Button (grät nästan hela filmen så nu är jag snorig igen) som var väldigt bra och idag har jag varit i Philadelphia med Mandie och hennes kompisar där vi åkte skridskor, gick bättre än väntat men var långt ifrån bra. Nu lockar sängen något djävulskt så bilder och bättre bloggning blir imorgon efter min lacrossematch som spelas på förmiddagen. Hoppas ni har ett skönt lov där hemma!

Julafton

Har precis suttit och svarat på massor mer mail om hur min julafton har varit så det känns som att jag har redan skrivit i min lilla blogg. Trodde det skulle vara en jobbig dag så jag sa nej till samtal från familjen och släkten men jag har varit så busy med bakning och matlagning så jag tänkte inte så mycket på att jag skulle vara ledsen. Ringde till och med mormor för att fråga om köttbullarna verkligen skulle vara så lösa (dem blev skitbra ändå, haha). Det har ju även varit Sams födelsedag så när jag gick upp imorse tog jag med mig hans present ner och han blev glad tror jag även fast han frågade om jag inte kunde ha gett honom mer pengar på presentkortet som han fick. Han är en liten jävla skitunge, det finns ingen tvekan om det. Annars som sagt så har det varit en bra dag och kväll. Vi hade ju ett julparty nu på kvällen och många roliga kom däribland Mandie med familj, Isabel med familj, Terry + barnbarn och Tobias så det har varit skitkul. Klockan hinner ju bara bli så jävla mycket så jag får alldeles för lite sömn nu för imorgon är det ju att bli väckt tidigt för presentöppning i helpjyamas som resten av ungarna. Det är inte utan att jag är lite spänd för vad jag kommer att få imorgon bitti som jag kryper till kojs.. Ångrar lite att jag öppnade mammas, pappas, mormors och morfars presenter idag istället för imorgon. Lätt att vara efterklok (får man använda det uttrycket när man är 17?...). I presenterna låg lite smått och gott som underkläder, DVD:er (Björn Gustavsson, Robert Gustavsson, Humor från TV 4) och örhängen. Tack så mycket!! Fick även ett sjukt oväntat paket från Sara och Lennart med världens bästa 7th Heaven hela 1a säsongen i, TACK tjejer ni är bäst!!

Snart kommer ju Santa Claus så det är väl dags att jag går och sover... god natt på er och ha en bra juldag!


Ida - en superkvinna

Nu är det jul där hemma men inte här. Nope, vi har inte jul förrens i övermorn. Men det hindrar ju inte mig från att öppna paketen från mormor och morfar samt mamma och pappa. Man måste ju tänka lite smart och få presenter två dagar i rag. Plus hannukah presenterna så det blir ju 8 dagar i rad, inte så pjåkigt. Annars så har jag rätt fullt upp nu ikväll, har varit på basketmatcher, bakat vörtbröd, slagit in några paket, kommit på att jag har glömt bort att köpa present till Ellis och Deanna samt bytt lakan i sängen. Effektiv är ju bara förnamnet. Ska kolla på Andra Avenyn medans jag kommer på en lösning till mitt paketproblem!

Helgen med ett stort H.

Mycket bra helg med hockey (min favvis var duktig... och het och jag är fortfarande säker på att han och jag gifter oss om några år), julpartyn. för lite sömn och lacrosse match. Jag spelade uruselt men vad förväntar man sig när man bara har tränat två gånger tidigare? Som vanligt en skön dag i skolan där inte så mycket nytt hände förutom att jag höll på att somna 1st period, lärde min bordsgranne Keith att säga fula saker på svenska under 3rd period och snackade om jul och jullovet under hela Pscychologyn. Dagen började ju bra också med -17 grader och en 10 min väntan ute i kylan på min buss, tack Ellis! Hela kvällen har jag bakat kanelbullar och gjort en pepparkaksdeg som vi ska ha tills på Julafton/Sams födelsedag.

Imorgon är det äntligen sista dagen i skolan (sent, jag vet!) med early dismissal klockan 11.25 men Deanna ville inte att jag skulle gå så länge (haha) så hon hämtar upp mig efter hennes möte så det blir väl runt 10 och då sticker vi till IKEA och handlar lite inför julen. Hoppas det blir lunch där också!

Det blir mer uppdatering imorgon för jag sover redan känns det som! Puss på er.

Fredag

Har spenderat en lååång tid med att bara kolla bloggar och facebook, man märker ju inte att tiden går så fort när man sitter vid datorn! Fredag och inte var vi lediga från skolan som vi hade hoppats på men det var inte så farligt för skolan gick rätt snabbt (som alltid) och jag lärde känna lite nytt folk (som alltid där igen, haha). Basketmatcher nu ikväll och vi vann båda, jäkligt spännande faktiskt. Första matchen, JV, vann vi med typ 15 poäng men Varsitys match slutade med 4 dom fick två fouls bara sista minuten och det slutade med 42 - 35 och var spännade hela tiden. Kanske inte så rolig info för alla men jag tror att mamma vill höra iallafall, haha.

Imorgon är dagen D. Jag ska kolla på my future husband, Washington vs Flyers. Ska bli grymt! Kolla på matchen och se om ni ser mig, den går på Canal+ Sport (rätta mig om jag har fel, pappa!).

Bara 6 månader kvar, andas..

Kom hem efter 11 från gymmet för innan vi åkte dit ville Deanna in på Barnes and Nobles en snabbis. Visst, sa jag och satte mig och läste skvallertidningar medan jag väntade på henne. Över två timmar senare var vi påväg till gymmet och väl där säger hon, efter att jag endast har hunnit med 2 maskiner, att hon inte har någon lust att träna längre och att hon visste att jag skulle förstå så vi kunde åka hem igen. Första gången hon hade tid att träna på över en vecka. Skitkul.

Pappa, glöm inte bort att kolla om dem visar matchen på någon kanal!


Efter gråt kommer snor

Härom kvällen kollade vi på The Family Stone och den var ganska sorlig på slutet så jag kände ju klumpen i halsen och fick några tårar i ögonen. Det ena ledde till det andra och innan jag visste ordet av det så låg jag i sängen, grät och snorade som jag vet inte vad. Sen dess har jag varit täppt i näsan och nyser hela tiden. Jäkla film.

Klockan 3 inatt ska det börja bli superkallt, snöigt och isigt här så än en gång hoppas vi på en ledig dag. Skitkul att alltid sitta på helspänn, gör dagarna lite roligare!



 

The girl who moved to the other side of the world..

Ligger skönt nedbäddad i sängen redo för att avsluta denna dagen. Har varit redo för det ungefär sedan klockan ringde imorse haha, jag hade nedrans svårt att hålla ögonen öppna under varje lektion idag. Helt vanlig dag har det varit annars, inga läxor eller prov eller sånt så allt som allt var det en bra dag.

Basketmatcher nu på kvällen och vi förlorade båda stort, ganska tråkigt faktiskt. Mamma, precis innan andra matchen säger coachen att jag ska sköta statistiken och att jag fick klura ut själv hur det funkade. Vilken schysst man han var då! Tror jag gjorde ganska bra ifrån mig ändå men om jag inte gjorde det så är det nog ingen stor fara!

Nu är det dags att läsa kriget mellan Blondinbella och Kissie innan jag sluter ögonen, godnatt!

Snö, lussebullar och så lite julklappar!

Det snöar här i Coatesville och har gjort det ända sedan i förmiddags. Rättare sagt så var det små isbollar som föll ner från himlen och det gjorde faktiskt lite ont när dem landade på huvudet. Såklart så gick snacket om tidig hemgång och om vi är lediga imorgon då alla träningar/klubbar och matcher vart inställda. Nu väntar vi med spänning på vad som kommer att hända imorgon, haha. Ganska kul hur det funkar här men jag gillar det! Så på grund av allt detta så hade jag ingen Leo Club, Lacrosse träning eller basketmatcher att gå på idag, lite tråkigt när man äntligen har fullt upp om dagarna men what to do, what to do. Istället så har jag gjort en lussebullsdeg som sitter och jäser som jag snart ska baka ut så det kan nog bli en riktigt bra dag ändå. Mormor och morfar, jag planerar på att göra saffranskakan till julafton då vi ska ha ett party hoppas den blir lika bra som när ni gör den. Ville inte använda upp all saffran på en gång så det var en ganska bra lösning av mig tyckte jag. Dem har till och med florsocker här som jag kan pudra på, jippi!

Igår blev jag klar med de flesta julklapparna, har nog bara Terry och Denna och Ellis kvar. Tips, någon? Ni över 39 får gärna svara eftersom ni vet ju vad man uppskattar när man är 39 år och uppåt, haha.


Jag fixade det

Mamma, örnen har landat!

Lördag

Har nyss ätit sjukt sen "middag" som fick bli lite holidaydipp, morötter, tortilla chips och fruktsallad. Gott men nu är jag alldeles för mätt för att somna. Har ju faktiskt varit hos frisören idag också och blivit ännu blondare och så klippte han av pyttelite av mitt slitna hår, känns skönt nu.

Dagen börjar tidigt imorgon med Lacrosse, sen till kyrkan med Terry för hennes syrra och två andra utbytesstudenter ska sjunga och efter det drar vi på Phantoms match. Fullspäckat med andra ord. Ha en skön 3e advent!

P.S Mormor och morfar - ni valde bäst godis! TACK
P.S2 Elin jag drev ju bara i förra inlägget (+jag är självisk och självgod)

Big Mama

Idag blir min mamma 42 år. Min lilla älsklingsmamma som är fast hemma med mina tråkiga syskon som inte alls har den rätta känslan för presenter eller hur man firar någon annans födelsedag än deras egen. Annat vore det om jag vore hemma, jag som får saker och ting att hända och som är en jävel på att spara ihop mina pengar tills någon fyller år, som kan baka och ställa till kalas. Det får bli nästa år. Iallafall, grattis mamma! Älskar dig.


In the streets of Philadelphia

Har hängt med Deanna hela kvällen och det har varit riktigt roligt. Först drog vi till Wayne där jag droppade av några lussebullar till Tobias och sen tog vi tåget därifrån in till Philadelphia. Tanken var att vi skulle på på en Christmas fair men satan, den var skitliten och urtråkig så vi gick och åt middag istället och kollade runt lite i staden för det var min första vistelse där. Stötte på Maryam och hennes kompis vilket var också var grymt roligt!

Klockan är ställd på 9 imorgon då jag ska upp och ringa först mamma och gratta henne på födelsedagen sedan mormor och morfar och sen drar jag iväg till frisören med Deanna. Mer än så är inte planerat men det lutar åt skolarbete... varför väntar jag alltid med att göra saker till sista dagen?

  

Mormor och morfar är bäst

Vad gör man utan sin mormor och morfar?? Tror ni inte att det ligger ett paket fyllt med smågodis, tuggummin och juleskum på min säng när jag kommer hem? Tack mina små änglar!! Detta blev en bra dag!

Åt nyss och efter det har jag mått superilla så jag var tvungen att lägga mig på sängen i 10 min nu innan jag ska iväg på basketmatch, hoppas det går över. Försöker bota det med några hallonmunrikar...

Godis......

Kom hem sent igår efter en basketmatch så jag orkade inte starta igång datorn och blogga så det får bli ett nu istället. Har over all varit en bra dag idag eftersom jag hade gjort alla mina läxor och fick 100 % på ett matte quiz. Dock har det regnat heeela dagen så det blev ingen Lacrosse träning vilket är synd eftersom jag tycker det är grymt roligt. Blev på ännu bättre humör när jag såg att ett paket från mormor och morfar låg på min säng så jag slet upp det och fann julklappar, saffran och allt möjligt. Efter har jag varit heldeppig och på vippen att börja gråta hela tiden, måste vara så att jag saknar dem där hemma och för att jag idag såg i min kalender att jag har varit här i exakt 4 månader nu. Mest av allt saknar jag lösviktsgodis/plockgodis/smågodis (alla kallar det olika) från Willys eller Karamellkungen. Har varit så sugen på det varenda dag sen jag kom hit. Skulle kunna betala dyyyyyyra pengar för det kan jag säga!

Måndag

Måndag  - igen. Tycker att det inte alls var länge sen det var måndag men tiden går väl fort när man har roligt. Idag har jag iallafall varit så trött så skolan gick inte alls fort även fast vi kollade på film tre av sju lektioner, haha. Kom hem och ringde till pappa och mamma. Skönt att snacka lite. Jag och mamma pratade lite, eller jag pratade och hon lyssnade, om vilka julsaker jag saknar. Minns förra året när jag åt skumgummi tomtar varje dag, drack julmust light och åt clementiner. Bäst av allt var nog att jag inte kunde få nog av Andra Avenyn och Veronica Mars. Åh, det saknar jag. Imorgon ska mamsi skicka skumgummi tomtar, tack bästa mamma!

Vår gata är lite upplyst nu på kvällarna så jag gick ut iklädd varm jacka och uggs (-8 grader) och tog några bilder. Ledsen för dåliga bilder men det är såå svårt att få belysning bra på bild, ni vet hur det är.

   


Är ju på sånt himla julhumör så jag passade på att skriva klart min önskelista till tomten. Deanna tog den och sa att hon skulle skicka den till honom, haha.


 
"Dear Santa, all I want for Christmas is all of the seasons of One Tree Hill, a nice watch and lots of Swedish candy! Sincerely, Ida Sjogren"


When I first saw you, I said Oh My, that's my dream..


Susquehannock

Skön dag i skolan igår, fick mycket gjort i matten och mina prov kändes ganska bra! Basketlaget hade match igår i Susquehannock (lika svårt att uttala som det är att stava) som ligger ungefär en och en halv timme bort. Coacherna pratade om att det var dåligt att dem inte skulle stanna kvar och bo på hotell över natten eftersom vi har match idag också. Tänkte på det en stund och insåg att det skulle ju nästan vara som om att vi skulle ta in på hotell i Åkersberga om vi hade match där. Amerikanare alltså. Skötte poängboken och ja mamma, det var lika svårt som du sa och inte lika lätt som Coach Carson tycker att det är. Man måste ju för tusan hålla koll på vem som gör poäng, vem som fick foul, vem som ska byta och allt det där för båda lagen. Galet! Vi kom hem ungefär vid midnatt efter ett kort stopp på McDonalds, Carson bjöd mig för han tyckte att jag var så duktig, hehe. Jag kunde knappt ta emot det men efter en stunds övertalning så gick jag till slut med på det! Vi har en till match idag samma tid som igår så jag antar att vi kommer komma hem lika sent som igår.

Skriver mer imorgon, kramar!

P.S Min morfar gjorde sig lite illa igår (inget allvarligt så var inte oroliga) så kommentera en liten hälsning till honom! D.S

Pappa släppte bomben..

Även fast man bor i USA och folk tycker att man ska vara skitglad över att få vara här, gå på High School, besöka Florida, New York och allt möjligt så får man faktiskt vara lite arg på vissa saker. Som att familjen ska gå på julbord i år. Det händer aldrig när jag är hemma och även fast jag alltid tjatar från och med november! Pappa vågade knappt berätta det för mig för han vet hur jag reagerar (allt ska alltid handla om mig), haha. Sen har man tillåtelse att bli lite arg på värdpappan som det första han gör när han kommer hem, efter att jag passat och matat hans barn i över en timme, och BYTER från countrymusic kanalen som jag lyssnar på och sätter på världens sämsta kanal för gamla människor. Så, bara för att man flyttar till andra sidan atlanten så kan man fortfarande bli arg på dem små sakerna. Men sen lägger man sig på sängen och målar lite i sin målarbok och dricker lite kaffe så är allt bra igen. Jag är mig lik.

Halvdag

Halvdag i skolan idag vilket var så grymt skönt! Kom hem, åt så god (mini bagels med tomat och avocado) lunch och ringde hem till mamma och pappa. Sen dess har jag pluggat eftersom jag har två prov imorgon och en inlämning. Har lovat att vara barnvakt även fast jag egentligen inte alls har tid med det och inte vill speciellt mycket heller. Men det är ju inte någon skillnad från alla andra dagar, hehe.

Kommer inte hinna skriva imorgon förens sent på kvällen för basketlaget har bortamatch en timme bort. Bara så att ni vet att ni inte ska gnälla på uppdateringen!


Best thing about tonight is that we're not fighting

Inget hände igår utom skolan, när jag kom hem tog jag det bara lugnt och orkade inte ens skriva lite blogg. Idag däremot har det varit fullt upp, quiz i skolan (100 % haha), Leo Club möte, ännu en Scrimmage i basketen och sen hade jag mina choirs här hemma som jag gör för att få skjuts till skolan på mornarna, haha. Vad gör man inte för 40 minuters mer sömn på morgonen?

Klockan är just nu 9, någon music awards är på tv som jag ska kolla på innan jag går och lägger mig. Puss på er!

Papa Juan och Mamsi, jag ringer hem på torsdag för jag har Senior Class Cabinet Club och träning imorgon efter skolan så klockan kommer vara jättemycket när jag kommer hem!

Dagisets söndag

Brunch hemma hos mina h-grandparents (Ellis sida) där även mina h-cousins, Alix och Meryl, och h-aunt, Elysha, var. Rätt trevligt faktiskt även fast det var jewish söndagsfrukost vilket innebar white fish, lax, sammon och strunt. Som tur var fanns det cream cheese som jag kunde ha på min bagel! Kom hem och började baka lussebullar (mormor och morfar ni är bäst som skickade saffran och jäst!!) som vi här på dagiset fikade med nu på kvällen och som var väldigt uppskattade. Dagiset är vad jag kallar det här placet nuförtiden. So much för att komma till USA och bli mogen och
independent.


  
 
Har fått dem att köpa en adventsljusstake!

 

RSS 2.0