Heell no!

Lillebror tycker att han har blivit snygg, vet inte om jag kan hålla med... vad tycker vi?

Slänger med en bild på a casa också eftersom mamsen och papsen ville se!


 

Penn State!

Oj, glömde totalt bort att berätta om Penn State! Redan 04.20 ringde klockan första gången imorse/natt men jag drog mig ända tills 04.28.. åh, härlig lyx. Klockan fem lämnade jag och Deanna våran uppfart för att ta oss mig West Chester där Jason bor med sin fru Patty. Vi, jag tillsammans med de sistnämda, åkte hemifrån dem först till Harrisburg för att hämta upp deras vän Todd och därefter fortsatte vi mot Penn State (jag sov nästan hela resan, ca 4 timmar totalt, dit!). När vi kom dit satte vi genast igång med att packa upp grill, stolar, bort och allt möjligt. Det är skitkul med tailgate, hörni! Alla sitter vid sina bilar med massa mat, stolar, bord, partytält och snackar med grannar och familjer. Vi grillade hamburgare, korv och sen åt vi glass och något som hette Sticky Buns som smakade som varm kanelbulle. Matchen var hur rolig som helst att kolla på! Om ändå folk var så intresserade av skolsporter i Sverige... ni förstår när ni ser bilderna, haha. Jag satt med Jason på ena sidan om mig som förklarade alla regler och skrek kill him, eller smoke that motherfucker titt som tätt och en väldigt trevlig gammal karl på min andra sida som lånade ut sin kikare till mig så jag kunde titta på alla roliga människor som var där. Mycket rolig dag som slutade med mat och bilder på datorn, ÄNTLIGEN!!

   
Seniorsarna på Penn State, Lite av planen och lite publik samt The Marching Band

Bilder!!

Huset
         
 

       


Ventnor
      


    


La Famiglia
    

1. Vardagsrummet
2. Ben och Sams rum
3. Mitt skrivbord
4, Mitt skrivbord plus min säng
5. Spegel, smink och grejer
6, Min garderob
7. En skylt som grabbarna och Ellis gjorde till mig när jag kom hit samt alla sverigesaker som dem fått från mig
8. Köket
9. Lekrum/Datarum/Allrum
10. NewJersey skylten!
11. Gatan vi bodde på
12. Danny och Deanna på boardwalken
13. Deanna, hennes pappa och Jaye på stranden
14. Jag solar, hahah
15. Huset vi bodde i
16. Sam och jag på en restuarant
17. Jag posar
18. Ventnor City
19. Deannas föräldrar, Margee och Paul
20. Ellis
21. Ben, Deanna, Sam och Danny
22. Danny itäckt tomatsås
23. Danny i solbrillor
24. Ben ser läskig ut i bilen..

Friidayyyy

Här är klockan 12:49 och jag är hemma med Ben och Sam. För att vara exakt så är våran granne Ryan här också och leker med dem. Jag är nog ingen bra barnvakt om vi säger så, jag låter dem mest äta vad dem vill och göra vad dem vill, haha. Dem vill bara spela Wii hela tiden så jag sitter och kollar på Laguna Beach säsong 2 på mtv.se, vi ska väl äta lunch om ett tag annars händer det inte så mycket. Regnet utomhus gör att det inte finns så mycket att göra än att stanna inne!

På återseende!


We can work it out!

Back to school mötet - ett inte så himla intressant möte som jag trodde faktiskt. Först måste vi göra en sak klar, jag går i skolan vid en jäkla massa bondgårdar så om man kliver utanför skolan ja, då kommer lukten av hästar, bajs och allt som kan tänkas finnas på en bondgård. Det är inte så trevligt men Ben säger att man vänjer sig vid det och att det till slut luktar gott, jag hoppas innerligt att han skojjade! Det är en väldigt liten skola, vi kommer bara vara 40 seniors och det finns inga sporter eller lag. Vi kan säga att det är det tråkigaste med skolan men jag har träffat mina lärare och dem verkar bra samt att vissa betedde sig lite som studenter själva, haha.

Igår var jag med Deanna på hennes jobb. Jag jobbade knappt (inte hon heller), bara stoppade några papper i mappar och lite småsaker. Träffade hennes medarbetare också, Jason, han är rätt viktig att jag tar upp eftersom på lördag ska han, hans fru Patty och hans kompis (låt oss kalla honom Namnlös då jag inte vet vad han heter) titta på Penn State Football. Det är en resa på cirka 3 timmar dit och där ska vi först tailgatea och sen kolla på matchen. Mycket kul tycker jag! Jason var jäkligt snäll, han är från Kanada och hejar på Manchester United, så nu har ni fått lite info om honom också!

Direkt efter hennes jobb hämtade vi upp alla pojkarna och åkte till Bens skola som hade Grand Opening eftersom den är nybyggd. Skitfin skola, undra varför dem inte låter oss high school elever gå där? (vår skola är två trailers). Bäst av allt var att dem hade gratis glass och hoppborgar, dem vill nog att barnen ska vilja gå i skolan! Vi åt mat på Chili's efter det, det är en restuarang med typ amerikansk mat. Jag, Deanna och Ellis kollade på Fools Gold när vi kom hem och sen var den dagen slut, tror jag fick med allt.

Känns som om att det här är en jobbvecka för idag var jag på Ellis kontor. Eller först så körde Deanna dit mig och direkt när jag kom så åkte jag och Ellis och åt lunch, shoppade massa skolsaker och sen släppte han av mig vid the mall som ligger precis bredvid hans jobb. Jag gick runt och shoppade en hel del (byxor och tröja från Victorias Secret, nagellack från nån liten affär, trosor och tröja från HM och ett linne från Forever 21). Tog en sväng förbi biblioteket men hittade ingenting innan jag gick tillbaka till Ellis kontor. Efter middagen här hemma gick jag ut på en promenad och nu sitter jag här vid mitt skrivbord och bloggar. Så skönt att internet funkar i mitt rum nu så jag slipper sitta nere i allrummet varje gång jag vill använda datorn! Nu är det bara kameran som ska tämjas sen är jag hemmastadd!


How can we be lovers??

Dom senaste dagarna är nog inte så roliga att läsa om! Jag går upp, äter frukost (oftast flingor, fullkornssmörgås och kaffe), hänger med Ben och Sam, kollar mina mail, duschar, fixar och trixar lite på rummet och andra ganska ointressanta saker. Igår hände det faktiskt en rolig sak, jag öppnade mitt första amerikanska bankkonto, wihu! Mannen som hjälpte mig på banken var nog minst 2.10 och såg ut som en jätte! Men nu kommer jag iallafall kunna skriva checkar också om jag vill, coolt va? Oroa er inte kära föräldrar jag ska inte skriva checkar hejvilt, ska hålla mig borta från dom. Men en eller två ska jag nog skriva.. I övrigt så hände det inte mycket här igår, jag hjälpte Deanna med lite volunteerwork dvs fylla kuvert med någon inbjudan. Sånt är bra att göra har jag blivit informerad om, man får tydligen jättemycket credit i skolan om man håller på med sånt så vi får se om jag kanske gör något mer. Deannas jobb tar emot volontärer dagligen så det ska nog inte vara några problem att ordna. Hon berättade om två apsnygga killar som är volontärer (dock är en där på grund av samhällstjänst för han har gjort något olagligt) så det blir nog så att jag tittar förbi..

En annan grej jag kan nämna är att min säng här är så ooooootroligt skön! Det är nästan jobbigt vad bred den är, speciellt när jag ska ta mig från en sida till en annan (i-landsproblem). Jag kan knappt somna på kvällarna eller vakna på morgonen för att den är skön!

Hmm, vad kan jag berätta mer? Jag ska på Back to School möte om två timmar så jag är jättespänd. Tror inte att det är så många från min årskurs som kommer att vara där men jag hoppas ju!

Kan uppdatera mer ikväll för nu ska jag fortsätta prata med Lennart på msn!

Elins födelsedaag

Vaknade hur sent som helst idag, 12.26. Första gången jag vaknade var klockan 8.30 men jag bestämde mig för att somna om och det var ju inte så lyckat. Men det måste ju bara betyda att jag känner mig mer och mer hemma här, jag måste ju tänka positivt. Har inte gjort så mycket idag, bara ätit mat (frukost och middag), varit ute på powerwalk med Deanna, möblerat i mitt rum med Deanna och hennes mamma (hennes föräldrar var på besök), hennes mamma har organiserat min garderob också, haha. Nu är den jättefin!

Grattis på födelsedagen Elin!!! Jag pratar med dig imorgon när du vaknat (kl är bara 21.50 här)!


Fredag 22 aug och lördag 23 aug

Sol och bad hela dagen! Mandie och hennes familj kom tillbaka tillsammans med hennes mammas syster plus familj så vi var himla massa på stranden och hemma. Eftersom den förstnämnda har ganska dåligt inflytande på mig så badade jag ofta och länge. På kvällen hade vi grillning i huset vilket var trevligt! Jag pratade en hel del med Mandies syster Melissa också, hon går på college i Boston och älskar att resa till Europa. Tror att jag och Mandie ska åka och hälsa på henne någon gång framöver vilket säkert kommer bli grymt kul! Deras kusiner Tyler och en till kille vilken jag inte kommer ihåg namnet på tyckte att jag pratade bra engelska och killen utan namnet märkte inte ens att jag inte var från USA. DET mina vänner, det är lycka! Efter grillningen sa vi hejdå och så åkte vi hem. Ganska skönt att komma hem till min sköna säng (känns konstigt men nu är det här huset hemma).

Efter frukost och lite koll på datorn så stack jag, Ellis och Ben till Ellis mamma och pappa. Vi åt lunch där med dem och Ellis syster sen gick jag och Ben till en pool som deras område har. Dem bor i ett område där det bara är äldre människor och därför behöver dem tydligen en pool. Vi hade i alla fall kul vid poolen och sen åkte vi till affären och handlade efter det åkte vi hem och här har vi varit sen dess. Har knappt gjort någonting ikväll förutom att uppdatera denna sablarns blogg som har tagit en del av en evighet men nu är jag klar!


Torsdag 21 aug

Måste skärpa mig! Det har blivit en vana att vakna runt 9.30 - 10.00 nu på semester och det är lite väl sent för mitt nya jag. Vaknade typ varannan timme denna natt så det kanske var en av anledningarna till att jag vaknade så sent men ändå så var det himla skumt att jag hade så svårt att sova. När jag slutligen kom upp ur sängen så drog jag mig till köket och åt en fullkornsmacka med ost och skinka som Deanna köpt tll mig. Jag gjorde mig klar och sen drog jag och Ben till stranden. På stranden kastade vi lite boll, badade och hade skoj! Jag stannade på stranden fram tills 5 och idag var ännu en dag då familjen kom och gick. Hann läsa mycket i min bok och en hel del tidningar som Deanna köpt. Kom hem till ett tomt hus för alla andra var kvar på stranden så jag tog god tid på mig att äta några kex, duscha och raka benen. Efter att alla gjort sig färdiga så åkte vi till en Diner och åt, jag tog en kalkonbiff med grönsaker och keso (försöker hålla mig undan alla onda saker i detta land). Sam och Ben skaffade sig en kompis vid namn Jordan så Deanna och Ellis började prata med hans föräldrar och så bytte dem nr. Detta är så typiskt det här landet, man bara börjar prata med någon och så bestämmer man träff och grejer. Det har sin charm måste jag medge!

Har mått illa och haft ont i huvudet sen jag klev ur duschen i eftermiddags så det är dags för sminket att komma av. Tror att jag kanske börjar få feber men det är nog bara hypokondirkern i mig som talar.

Inatt hade jag en underlig dröm, måste berätta om det. Kalle Hamrén var med i den. Han var grymt elak mot alla utom mig och gick runt och var allmänt otrevlig. Jättekonstig dröm! Bara för att jag skulle skriva om den minns jag ingenting nu.. typiskt. Förlåt Kalle för att jag hänger ut dig såhär!

Förresten, vet alla utom jag om att Bernie Mac har dött? Pappa!? Varför har inte det kommit upp när vi har pratat? Sånt är ju viktigt att få veta! Jag gillade ju honom som tusan, fick reda på det idag när jag läste en skvallertidning.

Danny håller på att ta av mig mina tofflor hela tiden (ligger på mage i sängen så jag kan inte kontrollera honom) så jag har lite svårt att koncentrera mig på att skriva så det får bli hejdå nu!


Onsdag 20 aug

Kom precis in till mitt rum här i huset (kl är 11.07) och vem ser jag inte om Sam som ligger i min säng, haha. Jag har ingenting emot att han sover bredvid mig men han och hans föräldrar tycker att det är lite skämmigt. Han låter inte någonting och så snarkar han inte så det är inga problem alls. Det är ganska roligt att han har sovit bredvid mig alla nätter utom en så det betyder nog bara att han trivs med mig vilket gör mig glad!

Det har varit jäkligt blåsigt här i New Jersey idag så vi struntade som planerat i stranden och åkte till outleten istället. Jag hittade en hood från American Eagle och ett par träningsshorts från adidas (glömde mina hemma i Sverige). Vi åt lunch på Ruby Tuesday som är en resturang liknande Hard Rock Café eller TGI, jag åt en sallad med kyckling som var himla god. Resten av kvällen åt vi middag och kollade på tv bara. Appropå tvn här, Mandie sa till mig att det bara fanns några få kanaler här, LÖGN! Dem har alla bra kanaler som visar Hannah Montana, Two and a half men och allt möjligt! Jag, Ellis och Ben åkte och köpte två filmer som vi kollade på. Har sett så många filmer på reklam som verkar så bra att det är sjukt! Jag har en hel del att se på bio om vi säger så, Jag köpte en alldeles för stor Ventnor t-shirt också på samma ställe som vi köpte filmerna. I affären sa Ben en så sjukt rolig sak som jag måste återberätta!

Han tittar på en tidning och frågar mig:
Är Hannah Montana 17 år? (hon var på omslaget)
Jag: Nej, jag tror att hon är yngre än mig. Hon måste vara typ 16.
Ben: Jaha... kul för henne! Jag hoppas att hon lever ett långt och lyckligt liv!

Åh, superkul var det!
God natt lingonskatt!

Tisdag 19 aug

Första dagen på en hel vecka som jag vaknade (efter ännu en natt bredvid Sam) klockan 10. Nu för tiden är klockan 10 en stor prestation från min sida! Åh, det är roligt vad tiderna förändras. När jag ätit min frukost och packat alla mina saker så gick jag, Deanna och Danny till en skönhetssalong och fick spa pedikyr, min första någonsin. Det var inte fullt så fantastiskt som jag hade hoppats på men nu har jag i alla fall vackra tår! Vi gick ju såklart till stranden efter vi var klara med tårna och jag stannade där ända tills klockan 5 medan resten av familjen kom och gick. Spenderade nästan hela tiden där i skuggan på grund av att jag brännt mig! Efter en middag bestående av kalkonburgare, quacamole och bakad potatis samt lite fix med smink och kläder så drog jag och Ellis till Atlantic City. Vi gick omkring, handlade en Starbucks kopp (såklart!), tittade på casinon, köpte Salt Water Taffy (en slags kola i olika smaker), tittade i affärer och bara kollade på Atlantic City i allmänt. En trevlig kväll med Ellis med andra ord!

Imorgon ska vi till Atlantic City Outlets så jag borde sova på direkten (kl är 1.22 i skrivandets stund). Undra hur jag ska klara av att sova utan Sam som somnade i sina föräldrars rum innan jag kom hem. Oh well, det får bli ljudet från det program som Ellis kollar på som får hjälpa mig att somna! 

Måndag 18 aug

Jag har bränt mig! En stark röd färg har spritt sig över min kropp och som grädden på moset har jag använt solglasögon hela dagen så jag har en solglasögonbränna också. Jodå, livet leker. Det har varit ännu en dag på stranden och jag har till och med badat! Jag, Mandie och brorsorna (ej Danny) har varit ute och hoppat i de kalla vattnet och vågorna. Deannas föräldrar har kommit hit så dem har varit med oss hela dagen och nu ska vi snart iväg till strandpromenaden och kolla i affärer och äta. Den delen av strandpromenaden vi ska till ligger i Ocean City, ungefär 10 min härifrån. Jag ska nog handla en keps också som jag ska ha på mig imorgon på standen då solglasögon inte längre är ett alternativ!

Jag har redan varit här i en vecka nu, det går knappt att tro det! Lär känna nya människor hela tiden så jag börjar bli jäkligt snabb på att börja prata med okända människor. Den enda gången jag känt att jag velat åka hem var igår då det var den första dagen på den speciella veckan i månaden. Då ville jag helst till min egna sen men sen lärde jag känna Mandie och då blev det mycket bättre!

Nu är det off to the boardwalk som gället, ciao!

Söndag 17 aug

New Jersey veckan har börjat! Vi anlände hit, Ventnor, vid 2 tiden idag efter en bilresa på ungefär 3 timmar. Ventnor ligger precis vid Atlantic City så vi kan gå på strandpromenaden till casinon, vilket vi ska göra om några dagar. Så det vi har gjort sen vi kom hit är att ha varit på stranden (tropiskt klimat + snygga livvakter = mums) och kollat på tv. Ellis kusin Marvin, hans fru Jaye och deras dotter Mandie är här tills imorgon så jag har mest hängt med Mandie hela tiden. Hon och jag var hemma med grabbarna nu på kvällen medan de vuxna var ute på resturang. Jag gillar Mandie, hon är snäll, rolig att prata med, hon är med i någon slags marching band och så är hon ett One Tree Hill fan precis som jag (förutom att hennes favoritkaraktär är Lucas??). Hon berättade att en i hennes skola förra året kom från Borås så hon gillade svenskar, mest för att han tydligen var blond, hade blåa ögon och var sjukt het. I alla fall, Ventnor är hur gulligt som helst, vi bor 2 minuter från stranden, det finns en superlång standpromenad och så finns det stora fina hus överallt. Inte direkt det som vi bor i för det är ganska 20-tal men det är en trevlig utomhusmiljö.

Delar en dubbelsäng med Sam (kl är nu 11.46), han har redan somnat. Jag somnade redan under filmen för typ en timme sen så vi får se hur enkelt det blir att sova!

Lördag 16 aug

Det här landet är hemskt! Jag tror att jag aldrig har ätit så mycket skit på en och samma vecka förut! Bara idag har jag ätit hamburgare både till lunch OCH middag. Eller för att ge det hela någon slags rättvisa så åt jag faktiskt en Grilled Chicken Sandwich till middag. Den var jäkligt god faktiskt.. Vi var på Sonics och åt, eller snarare, vi satt i bilen och åt för det är så man gör där. Man sitter i bilen och beställer och så kommer dem ut med ens beställning på rullskridskor! Ikväll var typ den enda gången då dom inte åkte rullskridskor.. måste nog bero på mig.

Hela dagen idag har vi varit antingen i bilen eller på Knobels Grove. Vi åkte hemifrån redan vid 9 och när vi nästan var framme så fick vi vänta nästan 2 timmar i kö så resan tog 5 timmar istället för 3. På Knobels Grove åkte vi några attraktioner (jag valde den bästa, Sam och Ben tyckte att den var "so sick" (det betyder bra)) och badade innan i åkte hem igen.

Det är ganska roligt med Sam och Ben eftersom dom bråkar HELA tiden och idag i bilen var inget undantag. Dem har så roliga bråk! Ska skriva ner några exempel så ni förstår vad jag menar.

Ex 1.
"Sam känn på min hud"
"Nej jag vill inte, det är äckligt!"
"Men du måste!! Bara känn på den!!!!"
"Neeejjjj!!" (han skriker och börjar gråta)

Ex 2.
"Sluta titta ut genom MITT fönster"
"Men jag vill se sakerna som är på din sida"
"Titta ut genom ditt eget fönster!"
"Det är bara tråkiga saker på min sida"
"JAså, så du gillar inte naturen? Sam gillar inte naturen, Sam gillar inte naturen, Sam gillar inte naturen.."
"Sluta!!" (blir sårad och börjar nästan grina)

Ja, ni förstår.

Jag sitter faktiskt vid middagsbordet och skriver detta för hand samtidigt som jag dricker mjölk (alla ungarna dricker mjölk i det här huset och man blir ju som man umgås..) eftersom blogg.se/publishme.se inte fungerar.

Skriver dagbok under veckan eftersom jag inte har internet så ni missar ingenting!

Hejdå sålänge

Nu åker vi till New Jersey och är där i en vecka vilket betyder att det inte blir någon bloggning, mejlande eller msnande på ett tag!

Elin, va hemma ikväll för då ringer jag mamma och pappa.

På återseende!

Update

En kvällsupdate:
köpt en ny tröja, ett par shorts och ett par jättesköna fleecetofflor
gått på bio och sett Stepbrothers som var den roligaste filmen jag sett på mycket länge, SE DEN
köpt en dricka på bion i storlek small som var lika stor som en svensk xlarge
har sett en våg som man kan väga sig på utanför toaletterna på biografen (vem vill väga sig i en folkmassa!?)
har ätit sour skittles för första gången, skitgoda men man får ont i tänderna efter ett tag!

Nu måste jag sova för imorgon ska vi till Knoebels Grove som är en nöjespark. Får se om jag åker någonting efter vad som hände på Lissan!

God natt!


Shopping och dylikt

Blev inte så mycket shopping för min del utan bara ett linne med paljetter från Forever 21 och lunch. Forever 21 var inte så himla rolig affär som jag trodde så jag hittade nästan ingenting kul. Typiskt att när man har pengar så hittar man aldrig något! Men Isabel och Amanda som jag var med var snälla och roliga så det var bra. Deanna och grabbarna hämtade upp mig vid the mall (gallerian låter så töntigt men det gör mall också men det blev ändå mall) och sen åkte vi och hämtade något vid en annan affär och därefter åkte vi hem. Just nu gör vi inte så mycket. Jag sitter och kollar bloggar, pratar med Deanna, tittar på Danny som äter själv och har pasta med tomatsås över hela ansiktet och håret, Ben springer in och visar mig bilder hela tiden som han tar med min kamera och så dricker jag vatten. Tror inte att det kommer att hända så mycket förens ikväll då jag och Deanna ska shoppa lite, få pedikyr och gå och se Stepbrothers!

Bilder kommer sen för jag kan fortfarande inte få upp dem på datorn!


Ännu en dag..

Har äntligen fått min egna dator att funka så nu kan jag blogga som vanligt igen!

Mina kurser i skolan:
Hitler/Naziism
Student News
Chinese
American Goverment
American Literature
Anatomy
Pre Algebra (jag ville ha everyday math men Geoff sa att det var typ 2+2 och jag sa att det passade mig men det sa han att jag inte fick ta så..)
American Popular Culture
Black and White Photagraphy
Basic Graphic
Streching and Toning

Dem kurserna är indelade i tre terminer!

Idag var jag uppe för jävla tidigt, redan kvart i 8. Vi hade möte i skolan med en man vid namn Geoff Broome som skulle hjälpa mig med alla papper och välja mina kurser. Han var en trevlig en och hade nyss fått ett barn som han visade bilder på, mycket söt litet knyte. Efter mötet i skolan åkte jag och Denna ut på lite ärenden och så var vi på Wegmans, affären där dem handlar deras mat. Aldrig i mitt liv har jag sett så mycket chips, godis och flingor i hela mitt liv men det var sannerligen kul att se, haha. Jag gick ibland oändligt långa gångar som hade low fat på allting så jag köpte low fat kakor (haha) man börjar ju undra hur low fat dem verkligen är men men.. När vi var klara på Wegmans åkte vi hem för Ellis och Deanna skulle till doktorn så jag, Ben, Sam och Isabel var hemma. Eller ja, Ben och Sam var ute och gjorde gud vet vad medan jag och Isabel var inne och tittade på film och facebook. Nu på kvällen har vi inte gjort så mycket. Jag, Ben och Sam har lyssnat på svensk musik på min dator, vi har spelat uno och något annat spel, ätit chocolate cake, middag (kyckling, majskolvar och gröna bönor) och tittat på film. Jag var ju såklart skittrött eftersom jag gick upp så tidigt så jag somnade under filmen men då blev Ben sur för jag missade massor och innan jag visste ordet av det la Sam två isbitar i min hand så jag skulle vakna. Jag vaknade, om vi säger så. För tillfället sitter jag här vid datorn men jag ska snart sova för jag ska upp och duscha ganska tidigt imorgon (9.30 = inte tidigt längre).

Hmm, vad händer annars här som är roligt att berätta.. jo det är annorlunda att hela tiden ha småbarn omkring sig. Jag har ju vant mig nu men till exempel idag när jag skulle ge Danny lite muslibar bitar (han vill ha mer hela tiden, gnäller om han inte får mer och tuggar aldrig upp det han redan har i munnen) så skulle jag bara gå och slänga pappret som baren låg i. Under den tiden har han spottat ut allt som han hade i munnen ut på golvet och på magen och hans fötter. Sånt händer aldrig Albin hemma iallafall..

Och jag bor verkligen på landet här. Det finns hästar och farmar överallt. Jag har aldrig sett så mycket öppna landskap! Förutom i Bålsta och Knivsta då.

Just ja, min kamerakabel är knasig så jag tar itu med det imorgon!

Nu snarkar Ellis på soffan så jag ska nog gå upp på mitt rum..


Forlat mig!

Ledsen for dalig uppdatering men min egna dator har jag inte kunnat ladda men Ellis kompis Steve (han och hans fru var har igar pa middag) ar dataexpert sa han skulle forsoka hitta en ny laddare pa jobbet som jag kan fa lana. Sa det blir inga bilder forrens jag far tag pa en laddare tyvarr!

Okej, liten updatering om vad som har hant sedan jag kom hit! I sondags reste jag ju hela dagen med start pa Arlanda runt kvart i 7 med hela entouraget, vi sa hejda och sen bar det av mot London. Pa Londons flygplats skulle jag, ensam, ta mig till Terminal 4 vilket skramde upp mig rejalt men det var nemas problemas. Det anda som var daligt med det var att nar jag skulle boarda pa planet till Philadelphia sa hade jag gatt runt i terminalen (med en 10 kgs vaska!!) ungefar 1262524 ganger. Vad gor man pa Londons flygplats da? Jo, man dricker Starbucks Frappino och handlar pa Tax Freen. Men tillbaka till Philadelphiaflyget, dar kollade jag pa film (Made of Honor, Drillbit Taylor och nagon till som jag inte minns vad den heter) samt serier (Two and a half men, The Class, Rules of Engagement). Val framme motte Ellis och Deanna upp mig med en stor skylt som det stod Valkommen Ida pa (ja, pa svenska) med fargglada bokstaver som grabbarna hade gjort. Vi akte de 40 minutrarna hem hit till East Fallowfield och bara pratade och pratade. Nar vi kom hem till huset sa var Deannas foraldrar har och sa visade alla mig runt i huset och sa pratade vi bara lite.

Dagen efter vaknade jag upp i mitt rum och sa gick jag ner pa nedervaningen och sa markte jag att jag var ensam sa jag t frukost och vantade pa grabbarna och barnvakten som var i parken. Nar dem kom hem at vi ravioli och sa satt jag och barnvakten, Isabell, och snackade lite. Vi bestamde att vi ska aka och shoppa pa fredag sa nu har jag skaffat mig en kompis! Resten av den dagen var vi bara hemma och at middag och sa gick jag och Deanna ut pa en promenad sa hon kunde visa mig omradet som vi bor i.

Igar var jag och Deanna ute pa stan hela dagen och kollade i affarer. Vi var bland annat inne i Bam (fran Jackass) skatebutik, han brukar tydligen vara dar ganska ofta men inte nar jag var dar vilket jag inte tog personligt. Sedan motte vi upp Ellis och sa at vi lunch tillsammans pa en Indisk Vegitarisk restuarang, valdigt gott faktiskt. Efter det drog jag och Deanna till Target och handlade massa saker till mitt rum. Nar vi var klara dar sa akte vi hem och jag duschade innan vi skulle fa gaster. Steve och Nathalie hette gasterna (redan namnda) och dem var jattetrevliga! Vi at Steak, sallad och bakad potatis. Jag gick och la mig runt 10 tror jag, har borjat ga och lagga mig tidigt har. Kan ha att gora med att vi ligger 6 timmar efter har..

Idag vaknade jag redan kl 8! Ellis och Deanna jobbar och Danny ar hos dagmamman (som sjalv har 6 barn varav en nyfodd plus alla andra i omradets barn) sa det ar bara jag, Sam och Ben hemma. Vi har kollat pa en film och nu spelar Sam Wii och Ben kollar pa OS sa jag far skriva min blogg ifred samtidigt som jag lagar Mac and Cheese. Kan det bli mer amerikanskt? Haha! Grabbarna ar jattegulliga fast i borjan var dem ratt blyga men dem blir mer och mer oppna mot mig. Sam pratar nastan hela tiden nu och visar och berattar saker hela tiden medan Ben drar ganska manga skamt och berattar nastan bara saker nar han och jag ar ensamma. Danny ar hur sot som helst och bara springer runt och skrattar. Han klattrar pa allt hela tiden sa man maste halla koll pa honom. Igar var forsta gangen han sa Mom sa Deanna ar helt lyrisk for han sager alla andras namn utom hennes. Mig kallar han I sa jag ska inte klaga!

Deanna och Ellis ar verkligen latta att snacka med sa det blir jattesallan pinsamt eller sa. Dem vill hela tiden att jag ska ha det bra sa dem sager att jag far gora vad vad jag vill och nar jag vill gora det. Men jag antar att det kommer att slappa snart..

Har kommit pa nagra saker har som ar annorlunda mot Sverige, har sager man hello nar man svarar i telefonen. Det ar skitjobbigt for da vet man ju inte vem man pratar med! Och sa kollade jag pa dodsannonserna och pa varje annons star det allt om personen som har dott, typ vad dem jobbade med, vad deras barn jobbar med och allt mojligt! Sen nar man gar pa ett supermarket eller en affar packar dem ner varorna i pasar at en. Javla lyx!

Nu ar det min tur att valja vad vi ska gora sa jag maste kila, kan uppdatera mer ikvall!

Första dagen!

Kom fram igår och har spenderat första natten här i huset nu. Jag har ett ganska stort rum med en stor, hög säng som är skitskön! Ellis och Deanna jobbar och grabbarna är i parken med barnvakten. Jag har precis packat upp så nu sitter jag och kollar tv (vet inte hur man ändrar kanal)! Internet här hemma funkar inte just nu så det tar kanske en stund innan jag kan blogga igen. Puss och hejdå!

Oj oj oj..

Är ca 2 timmar från bilresan till Arlanda och är rent ut sagt skittrött. Natten till lördag sov jag från klockan 05.00-07.00 och sedan dess har jag varit uppe. Alla säger åt mig att vänta med att sova tills jag kommer på planet, vilket i mitt fall blir planen, men nu när jag sitter i soffan känner jag att det kommer att bli tungt att inte somna. Packning och allt annat är klart så allt som återstår är att stoppa datorn i väskan och kanske sätta på mig några passande flyg-kläder sen är we good to go.

Jag har lite skvaller (hoppas grabbarna i mitt gäng läser) men först måste jag ge er lite bakgrundsfakta! Nu under sommaren har vi umgåtts väldigt mycket med ett killgäng som sakta men säkert blivit en del av vårat tjejgäng och vi har det jäkligt roligt tillsammans och allt sånt men lägger ju inte märke till hur bra vänner vi har blivit om man inte sätter sig ned och tänker efter en stund. Men iallafall, mina tjejkompisar är lite småkära i varenda en av killarna som vi umgås med. Dem säger att dem vill ha killarna i små askar för att dem är så söta! Lite läskigt men jag förstår varför! Anledningen till att killarna är så oerhört populära just nu är för att dem så helt jätte otippat har gett mig en hejdå-present. Jag fick ett halsband med en medaljong som går att öppna och där är det foton på alla killarna så jag inte glömmer bort dem. När man får en sån present, och för att man får dem av ett gäng 17 åriga killar, så blir man ju så glad att man inte vet vad. Dem hade inte sagt något till någon av tjejerna vilket gjorde det ännu roligare eftersom dem hittat på det heelt själva. Så otroligt jäkla rörande (ibland är det tillåtet att bete sig överdrivet tjejigt). Så nu förstår ni varför grabbarna ligger på plus hos oss tjejer. Det bästa av allt är att alla är singlar utom en så om ni vill ha er en gullig pojk vet ni vem ni ska prata med, jag fixar! 


Ännu en blogg..

Har betett mig väldigt modernt och skaffat mig en blogg där jag skickar bilderna från min mobil direkt till bloggen. En mobilblogg med andra ord, kul va? Vill verkligen att folk ska veta vad jag gör 24 timmar om dygnet, haha.

Hur som helst, här kommer den!
www.idasjogren.blogspot.com

Sista veckan

Antal dagar kvar till avresa: 7

Helt knäppt är det att det bara är en kort jäkla vecka kvar tills jag lämnar landet, jag antar att jag inte kommer att förstå att det är på riktigt förens jag försöker hitta gaten på Arlanda på söndag morgon! Igår var jag och mamma och handlade några nya byxor, ett par marinblåa och ett par ljusgråa. Ni kanske förstår att jag måste köpa lite nya kläder nu efter vad jag skrev i det förra inlägget om skolans klädregler. Har nu chinos i typ alla färger som finns: beiga, militärgröna, bruna, svarta samt de nya jag köpte igår (tur att jag gillar chinos om vi säger så). På kvällen var det överraskningsfest för Marcus som åker den 7e (han tänker göra samma sak som jag fast han lämnar Sverige för Argentina och inte USA) och det var kul att träffa alla men speciellt roligt var att han kom i mysbyxor eftersom Nicke (som höll partyt) hade sagt till honom att det var filmkväll som gällde.

Jag försöker umgås med mina föräldrar, syskon och vänner så mycket som möjligt denna vecka så jag har omedvetet gjort ett litet schema för vad som gäller denna veckan.
Måndag: Tälta med mina vänner
Tisdag: Oplanerad
Onsdag: Klippa mig + hänga med Elin
Torsdag: Bio med Albin
Fredag: Se på hockeymatch samt lite avskedsmiddag för mig med släkten
Lördag: Packa + restuarang med familjen

Nu vet vi vad som gäller för denna vecka, hehe.

Xoxo (det betyder puss och kram, mormor och morfar)


RSS 2.0